Naisen naiseus tuntuu välillä olevan suorassa yhteydessä siihen, kuinka isot (pääasiassa) rasvaa sisältävät mollukat hänen rintakehäänsä koristaa. Ja kukapa ei pitäisi tisseistä? Niitähän tyrkytetään meille joka tuutista elokuvissa, sarjoissa, lehdissä u name it. Vaikea niitä on välttää. Länsimaalaiselle ihmiselle saattaa tuntua uskomattomalta, että kyseiset mollukat joissain kulttuureissa eivät todella ole mikään muu kuin vauvelin imetyksessä hyödyllinen uloke. Naiset jopa (ohhoh!) kulkevat yläosattomissa ympäri kyliä siinä missä miehetkin. Toista se on meillä. Rintavaon vilautus ja tai sen olemattomuus herättävät suurta mielenkiintoa ja keskustelua. "Hanki silarit, lauta!" tai vastaavasti tuijotus silmien sijasta yltäkylläisiin etupurjeisiin.


Itsehän (kuten olen aiemminkin voivotellut, KYLLÄ, voivotellut!) en ole siunattu kookkailla tisseillä. Edes silloin kun painoa oli noin 10kg enemmän eivät tissini silti olleet isot. Laihduttua ne kutistuivat entisestään. Mielipiteeni tisseistäni on vaihdellut vuosien saatossa. Teininä ensimmäisen poikaystävän kanssa murehdin tissieni pientä kokoa, mutta muuten olin kroppaani suht tyytyväinen. Myöhemmin lihottuani ja alettuani kauhistella suurta osaa kropastani, jopa pidin tisseistäni koska niissä oli sen verran "materiaalia" että sain ne joissain vaatekappaleissa näyttämään hyvältä (kiitos pushupliivit!), ja jopa ehkä viemään huomiota muusta kropastani, jonka näin katastrofialueena.


Ja nyt löydän itseni miehen kanssa, joka ensi keskusteluissamme ilmaisi, kuinka valtavasti pitää rinnoista. Heiluvista rinnoista, rintsikoiden riisumisesta, rintojen vilahtamisesta... Eli siis mies, jolta jos kysyisi oletko "tissi vai perse miehiä" niin takuuvarma voittaja olisi ne tissit. Kevyesti. Nyt joku varmaan miettii, että mikä tyyppi tuollaisia puhuu pientissiselle tyttöystävälle mutta suurin osa näistä tissikeskusteluista käytiin, kun olimme vielä vain työkavereita.

 
Näitä kertomuksia ei kuitenkaan saa muistoistani pyyhittyä nyt, kun olemmekin jotain muuta kuin vain työkavereita. Ja voin kertoa, että ajoittain melkein-tissittömyyteni tissi-innokkaan mieheni kanssa häiritsee tosi paljon. Youtubevideot aiheena isot tissit herättävät hänessä suurta mielenkiintoa ja jos olemme tisseillä siunatussa seurassa, saatan joskus tuntea oloni hieman vaivautuneeksi, vaikka mieheni ei ulokkeita avoimesti mollotakaan.


Mutta voinko syyttää häntä? En tietenkään. Kyllä minustakin isot tissit näyttävät hyvältä ja kovasti sellaiset itselleni haluaisin. Pushupliivit tai normirintsikoihin laitetut lisäpalat ovat ystäviäni mutta olisi kiva, että silloin kun ne rintsikat riisuu niin olisi myös jotain vipinää. Leikkaukseen meneminen tuntuu minusta kuitenkin ihan älyttömältä vaikka tämä asia vaivaakin, ei ne tissit sentään niin iso (hehe) ongelma pitäisi olla.


Onko muita tissistressaajia?

<3 MK