Taas vaateasialla. Vuoden 2014 alusta olen elelleyt suurimmaksi osaksi siten, että maallinen omaisuuteni on kulkenut mukanani matkalaukussa. Siis kaikki sillä hetkellä käytössä olevat vaatteet, putelit, elektroniikka jne. ovat mahtuneet tai täytynyt mahduttaa yhteen, keskikokoiseen (joku kutsuisi sitä varmasti myös pieneksi) matkalaukkuun ja läppärilaukkuun.

Tässä matkustaessa on oppinut huomaamaan, miten ensiarvoisen tärkeitä tietyt vaatekappaleet ovat, ainakin täällä Espanjan ilmastossa. Tällä hetkellä, kuten aiemmassa postauksessa kitisin, minulta selvästi uupuu muutama tärkeä osanen toimivasta vaatekaapista (lue: matkalaukusta), jotta aamuisin liikenteeseen lähtö olisi nopeaa ja sujuvaa mutta lopputulos imarteleva ja toimiva.


1. Rypistymätön luonnonvalkoinen kauluspaita
Ei siis semmoinen superhypervalkoinen kauluspaita, jota pitää joka hetki olla silittelemässä. Minulla on ollut aivan järjettömän paljon käytössä valkoinen rento mutta siisti kauluspaita, jonka matsku on valmiiksi semmoista ryppyisen näköistä. Eli siis lisärypyt käytössä näyttävät vain kuuluvan paitaan. Nerokasta! Vaate on superohut ja kevyt ja sen voi viskata laukun pohjalle, jos ilmat illalla viilenee tai sitoa lanteille. Päälle sen voi yhdistää oikeastaan minkä kanssa vain ja lopputulos on siistin mutta rennon näköinen. Lisää tällaisia vaatteita! Samaan kategoriaan menee siisti valkoinen T-paita, toimii aina ja kaiken kanssa.


2. Topit perusväreissä
Musta, harmaa tai valkoinen spagettiolkaiminen toppi. Toimii aluspaitana antamassa ryhtiä, yöpaitana viikonloppureissuissa tai sitten ihan vaan toppina farkkujen tai minkä vaan alaosan parina. Jos alaosa on villimpi (esim supervärikkäät haaremihousut) simppeli yksivärinen toppi toimii todella hyvin rauhoittamassa yleiskuvaa. Multa löytyy tällä hetkellä vain yksi tälläinen toppi (musta) ja se on jatkuvasti käytössä. Toiveissa olisi hankkia lisää  perustoppeja jahka rahatilanne hieman kohenee. Mun mielestä perustopit näyttää hyvältä jokaisen naisen päällä. Piste.


3. Mustat legginsit
Kylmempi päivä tai vaan epävarma olo omista reisistä? Legginsit kesämekon tai pitkän paidan (joka siis peittää sen pepun, legginsit ei ole housut) parina pelastaa ainakin mut vaatekriiseiltä. Legginsit vielä auttaa yleensä siloittelemaan muhkuroita ja mekot näyttää yleensä imartelevammilta näin, pikkuhousujen rajat ei vilku ja jenkkakahvat on aisoissa.

 

4. Mekko, jossa levenevä helma
Kaipaan epätoivoisesti mekkoa, jonka mitta olisi hieman alle polvien, helma olisi vähän levenevä mutta yläosa istuva, varsinkin vyötäröltä! Pelastaa reisikriisi päivät kun ei kinnaa reisiin kiinni mutta samalla olisi naisellinen eikä meiningillä teltta. Tällä hetkellä minulta löytyy yksi nk. makkarankuorimekko ja yksi telttamekko. Ensimmäistä ei huonoina kroppapäivinä voi käyttää ja jälkimmäinen taas saan olon tuntumaan Muumihahmolta. Tällaista vaatetta kaipaan epätoivoisesti, sillä se menisi Espanjan keleissä loistavasti (kylminä hetkinä legginsit pariksi), mutta kunnioittaisi allerkirjoittaneen kroppakriiseilyä. Ehdoton tuleva hankinta!


5. Istuvat korkeavyötäroiset farkut
Jos kaikki muu pettää, niin istuvat farkut pelastaa aina! Espanjassa farkut on välillä turhan kuumat, mutta jos olen ihan paniikissa että mitä pistän päälle töihin tms. farkut saattaa silti sujahtaa päälle. Mainittakoon myös, että paikalliset kyllä käyttävät farkkuja vuoden ympäri ilman hikeä (syynä lienee se, että ovat hieman tottuneempia korkeisiin lämpölukemiin kuin allekirjoittanut) joten farkut kuumallakaan kelillä eivät herätä ohikulkijoiden silmissä hämmennystä. Tosin itse koitan välttää farkkuja juuri tuon kuumuuden takia, mutta monesti ne ovat silti aamuiset kriisit pelastaneet. Ja korkevyötäröiset tälle päärynävartalolle kyllä kiitos.


6. Rento, löysä, lämmin neule
Itse tykkään mallista, joka jättää toisen olkapään paljaaksi niin saa ripauksen sitä kuuluisaa naisellisuutta peliin. Espanjassa asunnot ei ole lämpimimmästä päästä ja syys-talvella neuletta saattaa kaivata kaveriksi kun köllii kotona. Neuleen kannattaa olla kuitenkin sellainen, jota kehtaa käyttää ihan ulkonakin, säästyy matkalaukusta tilaa kun ei tarvi erikseen olla "kotilöllöneule" ja "ulkoiluneule". Minulla on mukana yksi tälläinen, luonnonvalkoinen kaveri, ja se on käytössä valtavasti.


7. Maxihame/maximekko
Toimii viileämmälläkin ilmalla, mutta ei kuitenkaan ole liian kuuma päällä. Lisäksi on helppo tapa näyttää siltä, kuin olisi nähnyt vaivaa asunsa eteen (vaikkei olisikaan). Minulla on mukana vihreä maxihame, joka on ollut niin kovalla käytöllä, että löysin siitä pienen reiän (niisk). Maximekko on koko asu jo itsessään mutta maxihameen kaveriksi menee vaikka ne perustopit eri väreissään.


8. Farkkupaita
Klassikko, joka menee takin korvikkeena Espanjan syys-talvessa. Ja näyttää ainakin omasta mielestäni kivalta myös rennosti vyötäisille sidottuna (mieti vaikka Beyoncea, ja kukapa ei miettisi). Vyötäisille sidottuna auttaa myös löytämään kadonneen vyötärön, jos päällä on ilmavammat vaatteet.

Tuleeko teille joitain muita kulmakiviä mieleen?


<3 MK